Uitleg van de schilderijen

 

De Eenhoorn kijkt in het landschap

De opdracht was landschap Balans en Tevredenheid.

Het doek wordt eerst bewerkt met een coating laag van paraffine en daardoor krijg je meer heldere kleuren. Je legt eerst de basiskleuren in bannen of vlakken met de bijenwas. Door te tekeningen door de Bijenwas, onstaat er iets mooies op het papier, een andere wereld. Bijenwas is een natuurprodukt dat altijd blijf leven. Je bent op z'n schilderij ook nooit uitgekeken. Het zijn allemaal unieke werkstukken.

Techniek:

  1. De bloemen 'Je ziet dat ik de hele strijkbout gebruik en de punt van de strijkbout is mijn penzeel om te tekenen.
  2. De Eenhoon is onstaan door in de bijenwas te tekenen en te schilderen zodat de kleuren ombewust onstaan.

Bedrijf van Monique

Windvlaggen en onrust

Het was een vrije opdracht. Mijn gevoel zij mij, dat dit bedrijf heel ruimtelijk en open is met veel lichtinval. In het donkere gedeelte van dit schilderij zijn grassen en daarboven is een gebouw met een huisje zichtbaar. De lucht geeft een mooie zonsondergang weer en er staan ook verschillende dieren, zoals twee kleine zwaantje wat de verbondigheid en de harmonie binnen dit bedrijf weergeeft.

De Waterlelies drijven op de waterval

De opdracht was Water geeft zo veel rust en harmonie

Op het schilderij heb ik heel veel blauw en wit verwerkt, hierdoor krijg je het gevoel naar een waterval te kijken. Je kunt een lotus of Lelie waarnemen. Een Lelie staat voor openheid naar de wereld. In dit schilderij zit heel veel kracht en helderheid.

Techniek:

  • Door in de hoek je strijkbout te zetten en dit drie maal te herhalen, teken je als het waren de Lelie, de Libelle en ook de Vlinder. Deze Vlinder, de Libelle en de Bij, drinken uit de bloem met nektar.

© JB-Kunst, Janneke Breedijk  / realisatie Mopslaan.nl / 2020